info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Saturday, June 23, 2018

Buktikan kepada orang yang selalu pandang rendah pada kita!


Bila bercerita tentang bentuk badan, semua orang mengimpikan bentuk badan yg menarik dan ideal, baik lelaki mahupun wanita.

Bagi seorang remaja lelaki berusia 21 tahun ini, permohonan kerjanya pernah ditolak hanya kerana berbadan gempal. Selain daripada cinta ditolak, rakan-rakan pun mula menjauh. Namun, dengan 6 usaha ini dia kini tampil susut dan bergaya.

Semuanya bermula dengan usaha. Tanpa usaha, tiada apa yang akan berhasil.

Afiq Azuwan, dalam sosial akaun Twitternya (@iamafiqazuwan) telah membuat bebenang mengenai kisah hidupnya yang sering dihina dan dicaci hanya kerana bentuk badannya yang besar berbanding rakan-rakan yang lain.

Berikut adalah tweet beliau :
Interview direject, Cinta ditolak.
Berjaya kurus setelah 6 usaha
Beliau juga turut memberi pesanan serta nasihat kepada semua yang turut mengalami nasib yang sama seperti beliau supaya meneruskan niat untuk kurus dan buktikan kepada orang-orang yang merendahkan mereka yang mereka juga mampu mencapai keinginan mereka untuk kurus.Tinggal nasi, makan Oat, buah-buahan, isi ayam, sayur-sayuran dan bijirin.Tinggalkan minuman manis, minuman berais, berkarbonat.Selalu bersenamTerus bersemangat, positifkan diri, jangan putus asa.
Sumber : Afiq Azuwan

No comments:

Post a Comment