info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Monday, May 21, 2018

'Safiey Illias Perguna Pelajar Tahfiz?' - Mahu cari berkat, Safiey illias jemput pelajar tahfiz dan anak yatim meriahkan majlis hari jadi


Baru-baru ini, Safiey Illias telah mengadakan majlis berbuka puasa dan sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke-24 bertempat di JW Marriott Hotel, Kuala Lumpur.

Majlis yang bertemakan ‘Black & Gold’ itu diraikan dengan kehadiran kenalan rapat dan pelajar Maahad Tahfiz serta anak-anak yatim yang diundang bagi memeriahkan acara pada malam tersebut.

Menerusi laman Instagram miliknya, jutawan kosmetik kontroversi itu ada memuat naik beberapa keping gambar di sekitar majlis berkenaan bersama luahan isi hatinya yang terbuku selama ini.

Aku jahil . Aku tidak baik . Aku cuba mencari sedaya upaya hidayah yg hilang . Aku cuba buat kesemua apa yg yg aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah . Nilalah aku sebagaimana yg kamu suka . Aku ada cara aku dalam mencari hidayah aku . Bagi aku , tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain , jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda . . . Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira . Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis . Doakan saya ya adik2 semua . Amin . Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka . . . Terima kasih kepada semua yg mendoakan saya dan wish befday saya . Terima kasih juga kepada semua yg sudi hadir dan sponsor mcm2 . Terima kasih sgt2 !!!! . . SAFIEY ILIAS Birthday Celebrations & Majlis Iftar Ramadhan bersama Pelajar Tahfiz dan Anak Yatim (DSI EMPIRE SDN BHD) . . 🏒 Venue : JW Marriott Hotel, KL πŸ“† Date : 19/05/2018 (Saturday) πŸŽ‰ Theme : Black & Gold πŸ‘— Outfit : @fiziwoo πŸ“Έ Photographer : @blackpepperproduction πŸŽ‚ Birthday Cake : @petitchef_cakes πŸ‘³πŸ»‍♂ Ustaz Jemputan : Imam Muda @nuriali_ πŸ’‡πŸ»‍♀️ Hairdo : @dyanahoong πŸ› Goodies : Perlaking X Perlashine X AuroraSX 🎁 Sponsors : Al-Quran from Fabulous Empire, Kurma from DS Mahadi, Muffin from Usrahcakery . #dsiempire #perlashine #perlashinekapsulmutiara #perlaking #perlakingallshine #aurorasx #aurorasxpremium #sofeaestetik #safieyturns24 #DSIbirthday #safieyilias
A post shared by D S I (@safieyillias94) on


“Aku jahil. Aku tidak baik. Aku cuba mencari sedaya upaya Hidayah yang hilang. Aku cuba buat kesemua apa yang aku buat 3-4 tahun dulu untuk dapat hidayah.
“Nilailah aku sebagaimana yang kamu suka. Aku ada cara aku dalam mencari Hidayah aku. Bagi aku, tidak bermakna bila kita ni jahat dalam benda lain, jadi kita kena jadi jahat dalam semua benda.

“Bagi aku buat orang lain gembira sudah cukup buat aku gembira. Aku tak boleh tengok mereka ni sebab aku sedih dan menangis. Doakan saya ya adik2 semua. Amin. Kalau tak jumpa saya di syurga nanti carilah saya di neraka.
“Terima kasih kepada semua yang mendoakan saya dan wish birthday saya. 

Terima kasih juga kepada semua yang sudi hadir dan sponsor macam2. Terima kasih sangat2,” katanya menerusi ruangan kapsyen.
Jom kita lihat sekitar majlis yang penuh dengan ‘lip-lap’ tu. Siap tayang Birkin lagi, kurlasss kau!




Tapi nampaknya ada individu yang kurang senang melihat keadaan ini dan menghantar direct message kepada Safiey yang kemudian ditunjukkan menerusi instastory. Individu berkenaan dah menuduh Safiey Illias pergunakan pelajar Tahfiz namun dinafikan oleh Safiey sendiri.


Selain itu ada juga netizen yang kecam Safiey dan bertanyakan sekiranya dia rasa malu dengan anak-anak tahfiz tu serta harap mereka tidak mengikut perangai Safiey.


Namun begitu, ada juga yang sokongnya dan terus mendoakan dia agar mendapat hidayah Allah dan menasihati orang lain supaya tidak menghukum.


Apa-apa pun, jangan la kita menhina atau membawang okay. Bulan-bulan puasa ni mari banyakkan beribadah..

Sumber : Instagram

No comments:

Post a Comment