info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Wednesday, May 16, 2018

Perlekehkan mahasiswa, gadis cantik ini dikecam netizen!


Pada beberapa hari yang lepas, seorang wanita telah dikecam teruk oleh warga Twitter setelah Instagram Stories beliau menjadi viral di Twitter.

Instagram Stories yang dikatakan seseolah memperlekehkan golongan muda yang berumur bawah 24 tahun itu telah dimuatnaik oleh seorang wanita yang merupakan pengasas sebuah produk kecantikan.

Sheila Nan yang merupakan pengasas Gluta Candy telah memuat naik sebuah Instagram Stories di mana beliau memerli individu yang masih sibuk mengejar segulung ijazah. Tweet beliau itu kemudiannya telah mendapat perhatian netizen yang merasakan perbuatan Sheila itu seseolah biadab dan tidak menghormati orang lain.



Kalau social media influencer, sebarkanlah kebaikan

Warga Twitter yang berasa tersinggung dengan tweet biadap Sheila itu kemudiannya telah mengecam dan meminta supaya beliau menggunakan kelebihan yang dimiliki oleh beliau untuk menyebarkan kebaikan, bukannya menghina orang lain.


Makan dan goreng sijil tu bagi laki kau makan

Namun, Sheila yang mengetahui dirinya mula menjadi topik bualan hangat di Twitter segera membidas semula tweet @menaces_ di Instagram Storiesnya.

Amukan netizen

Berikutan respons balas Sheila yang bongkak itu, lebih ramai lagi warga Twitter yang triggered dan membalas kembali dengan memuatnaik tweet-tweet yang mengecam Sheila.




Lahir-lahir memang kaya raya, memang macam ni


Baru nak membawang, dah kena block?

Mungkin tidak tahan dikecam dan terus menjadi serangan netizen, Sheila kemudiannya telah mem-block sebahagian besar netizen yang menyerangnya di Instagram.

Batak followers?


Eh bukanlah korang…

Walau bagaimanapun, masih ada yang back up Sheila mengatakan bahawa dia memuat naik Instagram Stories tersebut sengaja tuju kepada seseorang.


Sumber : Sikin

No comments:

Post a Comment