info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Wednesday, February 7, 2018

Sofi Jikan Direman, Kini 2 Lagi Individu Dikenal Pasti


POLIS sudah mengenal pasti identiti dua lagi individu, yang disyaki terbabit dalam penyalahgunaan dadah bersama pelakon Sofi Jikan seperti yang didedahkan pelakon Datuk Farid Kamil, sebelum ini.

Sofi Jikan, atau Mohamad Shoffi Jikan, 48, ditahan di Balai Polis Mutiara Damansara, 11 malam tadi, selepas beliau hadir memberi keterangan berhubung laporan polis yang dibuat Farid pada 31 Januari lalu.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, Datuk Kang Chez Chiang berkata, pada masa ini dua lagi individu yang dinyatakan oleh Farid sudah menyatakan kesediaan untuk tampil membantu siasatan.

“Pelakon Sofi Jikan ditahan semasa dia tampil memberikan keterangan selepas didapati positif dadah dan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Petaling Jaya, untuk perintah reman.

“Pada masa ini saya tidak dapat mendedahkan identiti dua lagi individu sehingga mereka tampil membantu siasatan,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Katanya, siasatan terhadap Sofi Jikan yang disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya, 1952 serta dua lagi individu terbabit dilakukan oleh Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya.

Berita berkaitan:

PELAKON filem KL Gangster, Sofi Jikan ditahan reman selama tiga hari bermula hari ini untuk membantu siasatan selepas didapati positif dadah jenis ganja.
Perintah reman itu dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Hairol Azhar Mohd Ishak terhadap pelakon berusia 47 tahun yang terkenal dengan tagline ‘kasi sengat’.

Sofi Jikan atau nama sebenarnya Mohamad Shoffi Jikan disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Terdahulu, Sofi Jikan yang memakai baju lokap berwarna jingga tiba di Kompleks Mahkamah Petaling Jaya pada 9.03 pagi sebelum dibawa masuk ke bilik reman pada 11.25 pagi.

Suspek yang diiiringi anggota polis keluar dari bilik reman 30 minit kemudian.

Pelakon yang terkenal dengan watak antagonis diberkas di Balai Polis Mutiara Damansara jam 11 malam tadi ketika hadir untuk memberi keterangan berhubung laporan polis yang dibuat pelakon Datuk Farid Kamil Zahari, 37, pada 31 Januari lalu.

sUMBER :HMETRO

No comments:

Post a Comment