info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Thursday, January 18, 2018

"Gonna try 4finers for the first time" - Twitter Qi Razali Diserang Komen Lucah


Siapa kata komen-komen yang netizen tinggalkan di media sosial selebriti itu hanya berbaur kecaman dan kritikan sahaja, kerana kadang-kala terdapat juga beberapa komen daripada netizen yang kelakar sehingga berjaya menghiburkan hati penguna media sosial yang lain.

Seperti yang terjadi kepada pengacara dan pelakon Qi Razali, gara-gara tweetnya mengenai sebuah restoran bernama ‘4fingers’, Qi telah menjadi bahan usikan netizen yang tersalah tafsirkan tweet Qi itu kepada sesuatu perkara lain.

Menerusi akaun Twitternya, Qi telah memuat naik gambar teman wanitanya bersama caption yang mengatakan dia ingin mencuba 4fingers buat pertama kali bersama kekasihnya itu.


Namun, 4fingers yang dimaksudkan oleh Qi pada captionya itu adalah Restoran 4fingers Crispy Chicken, tetapi disebabkan oleh pemikiran netizen yang terlebih ‘kreatif’, tweet itu telah bertukar maksudnya dan akhirnya dibanjiri dengan komen-komen berbaur lucah.


Namun bukan itu sahaja yang berjaya menarik perhatian netizen tetapi ada juga netizen yang bertindak meng-zoom gambar Qi itu dan mempersoalkan makhluk apa pula yang meninjau di belakang kekasihnya Qi itu.


Aduh, macam-macam betul netizen ini, ‘kreatif’ sangat pemikiran itu sampai ada sahaja benda yang mereka ingin usik. Bertabahlah Qi baca semua komen-komen nakal netizen itu, Qi pun silap juga kerana pergi tweet seperti itu. Tapi, maksud Qi restoran ayam bukan benda lain.

Netizen lah ini fikir terlebih jauh, nasib baik isu ini habis begitu sahaja kalau tidak lagi terhibur agaknya baca komen netizen. Harap lepas ini tiada lagi orang yang ‘salah sangka’ apabila mendengar mengenai 4fingers. Mungkin kena cuba makan dahulu 4fingers itu baru fikiran ‘kreatif’ boleh hilang. 

No comments:

Post a Comment