info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Tuesday, January 9, 2018

Budak Sekolah Kecik-kecik Pandai Buat Bisnes Tarik Perhatian Netizen


Jangan tak percaya! Inilah kenyatannya, budak-budak sekolah sekarang dan anak-anak muda yang masih belajar pada masa kini masing-masing menceburi bindan perniagaan walaupun bisnes mereka itu hanya di sekolah.

Mungkin juga perubahan yang berlaku terhadap kanak-kanak sekolah ini akan menjadi seorang usahawan atau jutawan pada satu masa nanti, siapa tahu? 

Mungkin juga mereka ingin mencontohi usahawan-usahawan yang telah terbukti berjaya dan mempunyai perniagaan mereka sendiri yang amat besar seperti Dato’ Vida, Dato’ Aliff Syukri dan ramai lagi.Tular di laman sosial budak kecik ada bisnes sendiri di Instagram.

Beberapa hari lalu, tular di laman sosial Twitter apabila seorang budak perempuan yang masih bersekolah mempunyai perniagaannya sendiri. Kanak-kanak perempuan tersebut dikenali sebagai Iman Safiyah dan tudung adalah perniagaannya yang menjadi sumber pendapatan padanya.

Nama si cilik ini yang mesra dipanggil sebagai Iman jadi viral selepas seorang netizen telah memuat naik satu status berserta gambar akaun Instagram milik Iman di Twitter milik wanita terbabit.


 

Rata-rata netizen yang mengikuti perkembangan dan kisah Iman yang semakin tersebar ini turut memuji di atas usahanya kuat itu kerana mencari duit sendiri di usia awal remaja.

A post shared by • OFFICIAL • (@imxn.safiyah) on


Walau bagaimanapun, agak mengejutkan selepas melihat timeline milik Iman di Instagram ada wajah seorang artis yang memang dikenali iaitu Maisara yang dipercayai merupakan kawan baik kepada Iman.Antara produk budak kecik yang comel ni jual di Instagram.
Semoga adik Iman teruskan perniagaannya itu dan berjaya disamping tidak mengabaikan pelajaran ketika mencari duit sendiri nanti. Semoga berjaya!

sumber : iman safiyah

No comments:

Post a Comment