info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Monday, November 27, 2017

Hamil Kembar 3, Ibu Ini Diminta Korbankan Seorang Anak Perempuannya Untuk Selamatkan Dua Orang Anaknya Yang Lain


Chloe Dunstan dan suaminya, Rohan, memiliki 3 orang anak lelaki. Mereka juga mempunyai keinginan untuk memiliki anak perempuan. Jadi mereka telah merancang untuk mempunyai seorang lagi anak dengan harapan anak yang bakal lahir itu ialah seorang perempuan.

Tidak lama selepas itu Chloe telah hamil. Dia selalu memeriksa kandungannya setiap minggu untuk memastikan semuanya berjalan lancar. Apbila dia membuat pemeriksaan dia mendapati dia telah mengandungkan 3 anak kembar. Chloe dan suaminya mulai mempersiapkan rumah mereka untuk menyambut kedatangan ahli baru dalam keluarganya.


Apabila Chloe melakukan pemeriksaan pada minggu yang ke-28, hasil keputusan doktor membuatkan mereka terkejut. Chloe diberitahu bahawa dia akan mempunyai dua anak lelaki dan satu anak perempuan. Semuanya lancar seperti apa yang diharapkan iaitu mempunyai seorang anak perempuan.

Namun begitu doktor meminta Chloe untuk membuat keputusan yang akan mengubah hidupnya selamanya. Doktor mendapati kedua anak lelakinya dalam keadaan yang baik tetapi tidak anak perempuannya. Keadaan anak perempuannya makin buruk setiap hari.

Doktor memberitahu Chloe supaya melangsungkan pembedahan dengan segera untuk mengelakkan daripada anak perempuannya meninggal dunia. Tetapi pembedahan mungkin akan memberi risiko kepada kedua anak lelakinya. Chloe perlu membuat keputusan sama ada akan merisikokan kedua anak lelakinya untuk menyelamatkan anak perempuannya.
“Ini adalah keputusan yang sangat susah. Apa yang ada di fikiranku ialah mahu kesemua bayiku. Aku tidak sangup mengorbankan anak perempuanku meskipun aku tahu kedua anak lelakiku akan terkena risiko” ujar Chloe. Chloe menolak cadangan doktor untuk mengorbankan anak perempuannya itu.


Chloe menamakan anak perempuannya dengan nama Pearl. Walaupun Pearl mempunyai tubuh yang kecil tetapi dia seorang yang kuat.

“Aku sangat bersyukur dan gembira kerana semuanya berjalan dengan baik. Aku tidak boleh membayangkan jika aku memilih untuk mengorbankan bayi perempuanku ini.” beritahu Chloe

Kini ketiga-tiga kembar anaknya hidup sihat bersama abang-abangnya yang lain.

sumber : taikotai

No comments:

Post a Comment