info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Friday, September 29, 2017

Dipijak & Dipukul Bapa Kandung Hanya Kerana Membiarkan Nasi Yang Dimasak Itu Hangus!!


Dua kanak-kanak dipercayai dipijak dan dipukul dengan penyodok pasir oleh bapa kandungnya sendiri hanya kerana membiarkan nasi yang dimasak hangus.

Kejadian itu telah didedahkan oleh ibu kandung kepada kedua-dua kanak-kanak terbabit yan dikenali sebagai Jumatiah Jahud, 34 tahun. Diamendakwa anaknya itu telah dipukul teruk oleh suaminya yang tinggal di Kunak, Sabah termasuk dipaksa menjual sayur.

Wanita itu yang bekerja sebagai tukang cuci kedai berkata, dua daripada tiga anaknya itu dijaga oleh suaminya di Sabah sepanjang dia bekerja di ibu kota.


“Kejadian berlaku pada jam 6 petang, Sabtu lalu, apabila saya menerima mesej aplikasi WhatsApp daripada anak saudara yang menyaksikan anak saya dipukul di kediaman kami.

“Anak perempuan saya yang berusia 12 tahun dipukul seluruh tubuh badannya manakala anak lelaki berusia sembilan tahun dipukul dengan penyodok pasir sehingga lebam,” katanya.

Ekoran bimbang dengan keselamatan kedua-dua mangsa, anak saudaranya meminta kerjasama pihak sekolah membawa mangsa ke Balai Polis Daerah Kunak sebelum dirujuk kepada pihak perubatan untuk pemeriksaan.

Jumatiah mendakwa sudah menfailkan tuntutan cerai sejak tahun 2013 tetapi masih belum selesai kerana suaminya enggan hadir ke mahkamah menjatuhkan talak.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan berkenaan bagaimanapun katanya kes itu dirujuk ke Kunak, Sabah.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kunak, Superintendan Mohd Nasaruddin M Nasir mengesahkan kes itu disiasat mengikut Seksyen 323 KK kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan.

“Saksi kejadian iaitu sepupu kepada kedua mangsa sudah diambil keterangan dan pihak perubatan mengesahkan terdapat kesan calar di pipi, lebam di paha kanan dan betis kiri akibat dipukul penyodok pasir,” katanya.

Jumatiah turut merayu bantuan orang ramai untuk menyelamatkan tiga anaknya dan dibawa ke Kuala Lumpur, lapor

sumber : Harian Metro.

No comments:

Post a Comment