info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Wednesday, August 2, 2017

"Kau Pahal?" - Syamsul Yusof Perang Dingin Dengan Redza Minhat ?


Baru-baru ini Syamsul Yusof telah berjaya merangkul trofi Pengarah Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik ke 57 menerusi filem filem Munafik yang berlangsung di Phnom Penh, Kemboja.

Kejayaan tersebut mendapat sekaligus menaikkan nama Malaysia di mata dunia dan menerima pujian daripada orang ramai. Syamsul menerusi perkongsian terbarunya di Twitter berterima kasih kepada dua orang lelaki. Salah seorang daripada lelaki tersebut ialah Redza Minhat.

Namun ada dakwaan yang mengatakan tweet tersebut merupakan sindirian terhadap mereka yang pernah mengkritik filemnya sebelum ini. Apa kes? Betul ke ini?

Tq kepada haters?Semuanya bermula dengan tweet ucapan terima kasih ini. Redza Minhat kemudian dilihat beberapa kali quote tweet tersebut. Ada apa sebenarnya kan? Perang dingin ke?


Kritik Desolasi


Seorang lagi lelaki yang turut disebut namanya didalam tweet Syamsul akhirnya bersuara. Rupanya mereka pernah mengkritik filem lakonan Syamsul sebelum ini iaitu Desolasi.

Khairil bagaimanapun menegaskan dia menyokong dan memuji filem-filem terdahulu Syamsul seperti Khurafat dan Munafik, kecuali Desolasi yang kurang ‘menyengat’.Pernah puji dulu


Harap perkara ini dapat diselesaikan dengan baik bagi meningkatkan lagi mutu filem negara kita. Apa-apa pun tahniah kepada Syamsul Yusoff!

Sumber : Syamsul Yusof, Redza Minhat, Khairil Anuar via ohbulan

No comments:

Post a Comment