info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Thursday, August 17, 2017

“Nampak Bra Pink, Bukan Tak Pakai Baju Pun”


SUSULAN dikecam netizen baru-baru ini berikutan berpakaian menampakkan lurah dan perut, terkini penyanyi Zizi Kirana tampil mengulas kenyataan yang dilemparkan.

Zizi atau nama sebenarnya Nur Fazelah Mohd Tahil berkata cara pemakaiannya itu sebenarnya bukanlah satu isu baharu sebaliknya sebelum ini lagi dia sudah tampil dengan imej tersebut sejak bergelar artis.


“Mana ada seksi, saya masih berpakaian bukan bogel pun. Saya berpakaian begini sudah lama cuma netizen sahaja baru perasan.

“Selepas menyertai pertandingan nyanyian Academy Asia 2, ramai yang ikut saya di laman sosial, jadi bila mereka ‘like’ foto saya akan keluar di ruangan explore dan boleh dilihat oleh orang lain.

“Dari situ ramai netizen yang mula masuk dan kecam foto-foto saya yang lain,” ulas Zizi memetik mStar Online.


Tambahnya lagi, dia tidak mengambil kisah tentang komen negatif yang dilemparkan tetapi tohmahan netizen yang mengaitkan penampilan itu dengan agama adalah tidak wajar sama sekali.

Hal ini kerana itu adalah urusan dengan sang pencipta. Siapa netizen untuk judge dan menjatuhkan hukum mengikut hanya apa yang dilihat dan ditunjuk.

“Ada yang tuduh saya seperti tiada agama dan menghukum saya tanpa mereka mengenali saya.

“Pada saya tentang agama biarlah urusan saya dengan Allah. Mereka tidak perlu menjatuhkan hukum mengikut apa yang mereka nampak dengan apa yang saya tunjuk di Instagram sahaja,” katanya.

Hmmm…bukan mudah hidup bergelar seorang selebriti ni ada sahaja tindak tanduk yang akan diperhati oleh netizen. Sabar je la.

No comments:

Post a Comment