IKLAN

"Gangguan di Jalan Cameron Lojing Gua Musang" - Berhati-hatilah Semasa Di Jalan Tersebut...

Assalamualaikum n salam sejahtera.. aku msih baru lagi kat sini.. sbbkn dok baca story seram lam ni so aku pn nk share la skit pngalaman aku.. maaf klo xckup seram.. tp ni yg berlaku kat aku sendiri..


kisahnya mcmni.. ok.. klo x silap aku la.. kjadian ni masa cuti chineese new year tahun lepas.. aku nak balik ke kelantan dr PJ.. Balik dari kerja hari last tu aku pack la barang mana yg patut.. then lpas maghrib mcm tu la aku trun dr rumah gi ambik tunang aku kt shah alam.. then gerak plak ke klang ambik adik tunang aku..dia nak tumpang.. dh settle smua aku pn nk gerak la.. aku ni msih baru lagi kat lembah klang ni.. so nk gi mana aku bnyk guna waze je..

Sbb kn aku xtau nk lalu jalan mana nk kuar ke duke tu aku waze la jalan..silap aku jugak x waze plaza tol gombak.. bnda nak jadi kan.. so aku dgn selamber badak je search gua musang trus.. tunang aku org gua musang.. dgn konfidennya aku drive la kononnya lalu gombak..tp hampeh.. lalu msuk kot highway ipoh tu.. lpastu msuk cameron..mnyirap jgak aku msa tu..dh la tol mahal..

Sebelum msuk ke jalan cameron tu aku brenti lakt satu r&r besar tu mkn kjap..lpas mkn trus gerak..msa mula msuk jln cameron-gua musang tu aku dh rsa lain mcm sbb msa tu jln sunyi gila..dh nk dkt pkul 1 kot sbb tu sunyi kot.. tunang aku ngn adik dia dh siap bdengkur dh..tinggal aku sorg je dok lyn corner smbil dgr lgu new boyz lam usb aku tu.. ni nk citer yg msa tgh naik cameron dlu..


Msa tgh syok layan corner tu aku trperasan la ada "something" melintas bhagian atas depan kete aku..warna hitam..laju je mlintas..so aku assume tu kelawar la.. buat mcm xde pape..tp trkjut gak la aku ni.. nk kta brani xde la sgt..jln lak xpnah aku lalu sblm ni.. so buat bdoh n keep driving.. slang 2 3 corner lpas tu skali lagi bnda yg sma mlintas.. so kali ni aku btul trkjut n istighfar kuat.. tunang aku trjga n tanya kenapa.. aku ckap xde pape trkjut kelawar mlintas.. ak sruh la dia tdo blik..xnk dia nmpak pape yg xbest.. nnt lain jd plak.. ngam lpas dia trtdo tu aku mnguap.. lpas mnguap tu la aku ternampak sesuatu yg xsyok dok tepi jalan btul lpas corner.. nk ckap cik gula mcm bukan.. nk ckp cik pon pn bkn.. tp yg aku nmpk bju dia putih dan ada ksan tanah skit elok je dok tpi jalan.. msa tu dh pkul 2 pg lbih kot.. nk kata org blik bkebun mna mngkin time cmni.. aku apa lgi.. tkan la pedal laju.. nsib baik dia x tahan kreta aku msa tu.. dh tgh laju bleh plak tunang aku jga n ckp jgnla laju sgt.. kita ni dh dup dap dup dap dh.. ak bleh jwab ok je.. slow kn blik kete.. tunang aku plak ckp nk kencing.. ah sudahh..nk cari kt mana ngn jalan kiri kanan pokok je spanjang jln..dh ak plak kne marah sbb lalu jalan ni..

Nnt aku share plak stori sblom smpai post pengawal polis kt lojing tu.. esk smbung.. nk tdo dh..

Lpas pada kemunculan makhluk tu, aku drive la mcm biasa..ngantuk pn trus hilang.. cuak punya psal.. tunang aku msa tu ada la dok sembang ngn aku..dia x tdo sbb nk kencing pnya psal.. tgh dok sembang tu aku trkjut sbb nmpk kt dpan mcm ada sekor kucing (warna hitam ke kelabu aku x sure) melintas.. aku brek cuba elak.. xsempat nk elak habis.. terlanggar jgak skit.. kucing tu keluar dr blah kiri nk cross jalan ke kanan.. so xsmpat cross habis la kne gilis ngn tayar blah kanan kete aku..

Tp yg pliknya.. lpas kne langgar tu aku tgk blakang melalui side mirror tu xde plak kucingnya.. lam kepala aku ni dok pikir la kucing ke "kucing"..paham kan.. tunang aku dok tanya kenapa.. mulut aku plak mcm celaka jgak..dok ckp **** btul kucing ni.. dh dkat bru nk cross jln msa jauh xnk plak.. tunang aku pn ckp biarkn je la.. start dr sini la aku kne kacau lagi..sampai je jalan yg corner aku brek je rsa lain mcam.. mcm ada slip blah blakang.. nsib baik x laju.. klo x mmg dh trbabas.. lbih lg klo corner blah kiri.. mcm tayar blakang blah kanan aku tu kne lockn x grak.. plik mmg plik..nk kata bearing rosak xde lak bunyi bearing.. hati dh mula xsesedap awal td.. dok rsa ada yg nk mengacau dh ni.. aku pn tukar folder lagu dlm usb ke bcaan ayat al quran.. gangguan tu msih ada.. tp ak drive jgak la..xkn nk brenti tukar tayar kot..mmg tak la..tgh jln sunyi cmtu..
So aku drive jgak smpai ke post polis kt lojing.. smbil mata melilau cari kwasan rehat sbb aku pn nk trkencing skali.. brenti je kat post tu tanya abg polis tu kt mana tandas trdekat.. abg polis tu tnjuk kt dpan skit ada masjid.. aku ckp trima kasih cik..dia blas blik sama then ckp hati ye.. x trfikir pape pn msa tu... smpai je kt kwasan masjid tu aku n tunang aku trus gi toilet la.. adik tunang aku kuar dr kete isap rokok dpan skit dr kete aku. Lpas slesai siap cuci muka apa semua aku keluar la gi kt kreta.. then ada sorg pakcik ni.. dia bru smpai kot.. naik van.. dia nmpak aku dtg kt kete trus dia panggil aku n ckap.. "pakcik ada nampak tangan hitam tgh dok pegang tayar kreta ko kt blakang blah kanan tu.." aku tgk la kt tayar tu..xde pape pn.. then dia tanya aku "ada langgar pape ke msa tgh jala td?" Ak ckap ada.. langgar kucing.. dia pn ckap "Oo patut la.." n trus bg aku sebotol air.. dia ckp air bcaan surah ruqyah n yassin.. dia ckap ambik skit air tu bca Al Fatihah skali n slawat 3 kali then renjis air kat tayar tu..minta prtolongan dr Allah.. so aku buat la apa yg dia ckp tu.. dh siap smua aku bg blik lbihan air td kt pakcik tu.. Msuk dlm kete ngam tunang aku siap kuar dr toilet.. then trus gerak trun dr lojing tu.. Nnt aku sambung satu lagi last part msa trun dr lojing tu ada tgn putih cuba nk pgang handbrake kete aku..

Bila aku kaji balik sbnarnya ada sebab kenapa aku kene ganggu mlm tu.. satunya sbb tunang aku msa tu "cuti".. and aku langsung xbca doa naik kenderaan..bismillah pn x..xtau nape.. salah aku jgak lalai... skjap ye sy critakan sambungan n last part utk jln lojing ni..

Sebelum gerak keluar dr masjid tu sbnarnya pakcik yg bg air tu ada pesan..supaya aku hati sbb ada lg yg mnunggu giliran tu.. aku angguk je.. lpas kluar dr kawasan masjid tu aku drive mcm biasa la.. kreta pn dh ok..dh xde dh slip kt tayar belakang tu.. msa ni tgh trun dr lojing.. aku ingtkan dh xjauh dh nk smpai gua musang.. rupanya panjang lagi prjalanan.. badan aku dh letih dah.. mata pn mcm mengantuk.. maklumlah single driver.. nk bagi tunang aku drive?? Memag tak la lepas apa yg berlaku tadi tu..ngn dia plak "cuti".. adik tunang aku plak lesen xde.. dh dok blakang mmg tdo je la kje dia.. radio player aku ttup msa kt masjid td trlupa lak nk on blik..bila tringat tu aku on la.. plik.. lembab plak dok loading x habis usb aku tu.. nk tukar ke radio mmg xde siaran langsung.. dh biar jela dia loading..Mata mmg dh rsa ngantuk dah.. so aku nk capai la air longjack orang kampung yg aku beli sblm brtolak mlm tu.. aku mmg suka air ni klo drive jauh berbanding redbull..



Masa nk ambik air tu la aku trkena lg skali..damn..tunang aku mmg tdo je keje dia..lg bagus la dia tdo kan.. tmpat ltak air tin tu blakang pada paddle handbrake tu so tgn kiri aku raba la nk cari air tin tu smbil mata jeling.. tgh dok jeling situ perghhh.. aku ternampak satu tangan blah kanan..putih tangan tu mcm xde darah langsung.. kuku hitam..mnjulur kt situ nk ke habdbrake.. aku apa lagi.. Instighfar kuat n jerit Allahuakbar.. tunang aku trkejut n trjaga..lpastu dok tanya ku nape... aku cakap xde pape.. ngantuk je.. srentak aku jerit Allahuakbar tu radio aku function blik n alunan ayat alQuran dpt didengar balik n tangan tu pn dah xde lagi.. aku cuak n continue drive smpai kt tmpat ada trang skit n berenti jap kt tepi jalan..mnum air tenangkan diri.. n lpas tu aku smbung prjalanan.. smpai la bwah.. ngam smpai gua musang org azan subuh.. so brenti la kt satu masjid ni..lupa nma apa.. solat sbuh kejap.. selesai solat keadaan dh cerah skit.. adik tunang aku dtg bkak crita..sbnarnya dia nmpak tangan tadi tu.. cuma dia kaku..xleh nk buat pape..mcm kene kunci.. aku ingatkan dia tdo mati je.. rupanya dia pn kene.. xperlah bnda dh lepas.. so smbil dok tunggu tunang aku kuar dr tandas tu dok fkir la nape la aku kene..rupanya ada sbb dia.. cma next time mmg kne hati..jgn kata next time la..mmg aku dh xkn lalu dh jalan tu time malam..first n last.. so msuk kete n nk smbung prjlnn ke rmh tunang aku n dia minta utk drive sbb ksian kt aku pnat drive dr smlm.. dh smpai rmh dia bru la aku bukak cerita kt dia.. dia mcm xcaya ls citer aku tu..xperlah..dh slesai n xde pape yg bruk jadi..
So sape yg nk gi cameron or nk lalu jalan tu klo bleh hati la n jgn lalai..tambah lg waktu malam.. bkn kita je yg ada kt situ.. -end- ada story lain lg msa aku kcik dlu.. nnt la aku citer sbb ingt lupa gitu

loading...

sumber : percumamovies
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment