info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Tuesday, September 13, 2016

Pakai Pakaian Yang Jarang Semasa Solat Aidiladha, Wanita Ini Teruk Dikritik Netizen


Hanya kerana sekeping gambar yang memaparkan seorang wanita memakai pakaian yang jarang ketika menunggu waktu solat Aidiladha, seluruh netizen mengutuk perbuatan wanita tersebut.

Solat di pagi raya Aidiladha merupakan solat yang dilakukan sekali setahun bagi orang Islam yang ada di seluruh dunia. Kebiasaannya, ketika kita melakukan ibadah solat wajib untuk kita menutup seluruh aurat terutamanya bagi kaum wanita.

Menutup aurat ketika solat merupakan perkara yang sangat di titik beratkan kerana di dalam agama Islam pun kita di wajibkan agar menutup aurat.

Pemakaian kita merupakan perkara yang perlu kita ambil kira juga ketika menunaikan solat, kerana pakaian yang sopan merupakan salah satu adab yang perlu kita ikuti.

Namun begitu, terdapat seorang wanita yang langsung tidak mempedulikan soal auratnya malah dia telah mengenakan pakaian yang sangat jarang. Ini dapat di lihat melalui gambarnya yang sedang duduk di perkarangan masjid dengan bersahaja sambil menunggu waktu untuk solat Aidiladha.

Oleh kerana pakaiannya yang jarang, dapat di lihat dengan jelas kulit pinggangnya sehingga ke lengan dan tangannya. Tersentak dengan gambar tersebut, kebanyakkan netizen mengutuk dia kerana mereka menganggap bahawa pakaian yang dia pakai itu tidak seharusnya di pakai ketika hendak menunaikan solat.

Kejadian ini berlaku di Indonesia.

No comments:

Post a Comment