IKLAN

KEHIDUPAN FARAH LEE SELEPAS BERCERAI DENGAN ALLY ISKANDAR


"Sekeping omma membawa diri," demikian kata Farah Lee atau nama sebenarnya Nurfarahin Romli di FBnya mengenai kehidupannya selepas bercerai talak satu dengan personaliti TV3, Ally Iskandar pada 17 Ogos lalu. 


Sejak bercerai, Farah yang mempunyai seorang anak perempuan bernama Maream Esabel hasil perkahwinannya dengan Ally itu sering memuatnaik luahannya di FBnya. 

Antara luahan terbaru Farah Lee: 

Aku eja setiap huruf 
Setiap huruf itu menyembuh 
Basah hati, basahlah pipi 
Hairan 
Banyaknya sayang dari asing yang datang 
Rupanya nak sayang tak perlu mengenali 
Hanya perlu hati yang suci 

Salah magnet, menolak 
Betul susun, menarik 
Tapi yang Berkuasa itu Tuhan 
Dia yang menolak 
Dia yang menarik 
Sebab yang memegang yang merah di dalam 
Itu Tuhan 

Setiap dahan yang dipatahkan 
Pasti tumbuh semula yang cantik 
Kadang masih tumbuh di sama 
Kadang pula tumbuh di baru 
Tapi pasti ianya lebih cantik 
Sembuh 

Huruf tadi aku dah eja 
Maka aku tulis pula huruf yang baru 
Untuk kau yang sayang 
Moga kau juga di sayang Tuhan 
Kerana hebat kau mendoakan 

F.L. 

 


Lagi luahannya: 

Reading my fav book for countless times, and today, by the pool 

Stay blessed everyone. Kita je yang dapat tentukan kita nak happy ke tak nak. Tak boleh salahkan orang, sebab kita dan Allah je yang mampu kawal hati kita. Doa kena banyak. 

I received tons of PMs DMs and emails, ramai yang sedang melalui dan berkongsi saat-saat sukar dalam hidup. Saya belum sempat reply semua. InshaAllah one by one ya.. 

Tapi here in bulk, for those who is in misery, ingat macam ni je, life is short and so dunya is temporary. Don't grieve over things so bad, sometimes we have to let go to give space for a better thing to get in. Maybe the same thing but in a better form, or just an other better thing. 

Does not mean no more effort, effort is effort. But at the same time, be content of what we have. Dengan bersyukur Allah akan bagi lebih lagi. 

Janji Allah pasti, be happy 

 
Sumber: Farah Lee FB - myartis
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment