info-info menarik !

Advertisement

Breaking

Saturday, September 17, 2016

Jeff Ooi MAKIN Melampau. Hati-Hati, Jangan Sampai Kami Hilang Sabar


JEFF Ooi, Ahli Parlimen Jelutong adalah manusia paling kurang ajar dan paling trendy hari ini. Dia Cina Malaya yang tidak reti bahasa. Tiba masanya seorang pemimpin Cina bernada perkauman seperti Jeff Ooi harus diberi kata dua!
Anda mahu apa Jeff Ooi? Anda berasa diri anda sebesar apa? Atau anda berasa sudah cukup besar kepala kerana mulut anda yang tidak pernah ajar berbahasa baik oleh ibu bapa?
Anda pernah ke tokong? Anda pernah ke gereja atau kuil? Atau anda hanya seekor ikan belanak yang tidak beragama?
Kemurnian agama dalam perubatan ada dalam semua amalan kepercayaan. Tiap agama ada budaya mengamalkan ajaran spiritual yang berkaitan dengan kaedah perubatan. Ini nilai yang perlu dihormati.
Jadi jangan hina Datuk Dr. Haron Din ketika dia sudah tiada untuk membela dirinya! Anda Cina bacul yang bermuka-muka. Anda tidak memperlekehkan orang-orang yang bersama anda ketika menjadi sahabat politik.


Apabila berjarak pandangan politik, anda sangat ghairah mencela mereka. Lebih malang anda Cina bacul yang berani ketika Datuk Dr. Haron Din sudah tiada.
Anda Cina jenis apa?
Ingat Jeff Ooi anda membakar sesuatu. Ingat Jeff Ooi, api keceluparan perkauman dan agama boleh membakar anda nantinya. Kalau anda berani, ucaplah di khalayak ramai supaya anda sendiri akan tahu: Api yang keluar daripada sikap perkauman murahan anda itu, berapa kuat bahangnya!
Anda memang ahli politik yang buta budaya! -MYNEWSHUB.CC

No comments:

Post a Comment