Adik Aku Macam Ada "PENEMAN" Aku Rasa... "Hujan Lebat Petir Menyambung, Nampak Macam Rupa Jembalang...." - maitengoklah!

IKLAN

Adik Aku Macam Ada "PENEMAN" Aku Rasa... "Hujan Lebat Petir Menyambung, Nampak Macam Rupa Jembalang...."

Gambar Hiasan
Hai korg.
Ok la ade aku 8 adik beradik..aq nombor 2…tapi 6 atas semua lelaki…so sebab xde anak perempuan mak aq ambil anak angkat perempuan…yg nom 7 ambil bela..dalam setahun lepas tu mak aq ambil lagi sorg..korg mesti pelikkn cmne sng je dpt anak angkat..cter dia mak aq ada kenal dengan bidan yg sambut baby lahir kat hospital..so mana anak yg tak sah taraf, yang mak mereka x nk bela, yg ade konflik ke…kawan mak aq ni akan cari la sesiapa yg nk anak angkat..
Yang number tujuh tu kami rasa mcm adik kami sendiri…tiada perbezaan langsung…walaupun bukan drh daging kami…yang number 8 ni la yg psycho nye…ok la aq cerita dari awal…ok kita gelar adik aq yg number 7 ni A yg number 8 ni B…masa B ni lahir..kawan mak aq tu puas call org lain yg nk anak angkat x dpt..last2 call mak aq dpt and kebetulan time tu mak aq mmg tgh travel and lalu la hospital tu…mcm mmg ditakdirkan si B ni utk dgn keluarga kami..mak aq pon fkir ambil je lah…bole si A tu buat kawan..kalau x kesian dia seorang perempuan…
Si A ni dari kecil mmg mcm kanak2 biasa..si B ni fizikal dia kecil je..kalau si A dgb B sebelah2 org x percaya beza setahun sebab si A tu mcm kanak2 normal biasa..Si B ni semenjak kecil dia ni sangat mengada x nk bertatih berjalan, dok mengesot je smpi kena paksa gila2 bru la nk berjalan..mcm2 la perangai pelik dia..korg nak tahu tak si B ni masa tadika dia kena tukar sekolah sampai beberapa kali?
Kisah dia cmni..parents aq mmg agak sibuk bekerja..jadi biasa petang dia duduk dengan adik2 lelaki aku yg ade kat rumah..time tu aku da duduk asrama..masa tu kan yang si B ni main lompat-lompat dari sofa ke lantai..time tu dekat lantai tu ade bakul yg da mcm pecah jadi ade la mcm bucu…jadi masa dia lompat, bahagian kemaluan dia mcm terkait sikit…so mcm luka la…so masa tu dia pergi tandas nk buang air dia kata sakit…so mak aq bawa pergi klinik…dr kata ada luka sikit tp bahagian luar bkn dalam…tapi klinik tu nk refer hospital besar…nasib baik ayah aku fikir panjang kata x perlu bawa peegi hospital sbb benda sikit je…rupa-rupanya ayah aku takut jadi kes polis..
Kan tadi aku ade cakap yang dia ni kecil je kan..so pd masa yang sama ketika dia buang air besar tah cam mana dia bole termasuk dalam mangkuk jamban duduk tu kaki dia mcm terkepak la so lebam bahagian sensitif tu…prnts aq x tahu pon..time tu dekat tadika si B ni suka tarik perhatian org…so dia ni ckp dengan cikgu nak buang air..pastu dia kata sakit…bila cikgu dia cek ade kesan luka dan lebam, cikgu tanya dia kenapa dia x nk ckp dan buat reaksi mcm takut…so cikgu dia saspek mesti ade something bad happened dekat rumah…
kelam kabut cikgu call mak aq suruh dtg sbb kata ini bole jadi kes polis…seolah2 adik2 aq yg ade kt rumah rogol dia la…berderau darah mak aku..bila tanya punya tanya bru dia cerita lebam sbb apa luka sbb apa..selepas tu dia kena pindah ke tadika PASTI…biar dia didedahkan sikit dgn agama ni…Kat PASTI pon lepas beberapa bulan ustazah di jumpa mak aq cerita perangai si B ni…dia kata si B ni bru 5 tahun tapi cm bernafsu budak perempuan 15 tahun…korg bygkan masa dia kat skola..ade mcm abg2 pelajar hntr atau ambil adik mereka yg handsome2…dia bole ckp “ee handsome nye mamat ni”…pernah satu kali tu ustazah ni bru bertunang pastu dpt la beg tgn pemberian hantaran…ustazah dia bawa si B ni boleh tegur “eee x malu bawa beg tgn pula hari ni”..ustazah dia ckp kena hantar ke sekolah agama sbb perangai dia bkn mcm kanak2 biasa…
Mak aku bela adik-beradik xde pilih kasih mana pun…semua sama rata…tapi Semenjak kes yg dekat tadika lama ni mak aq mmg benci gila dgn si B ni..sebab mak aq nmpk dia bole jd fitnah dlm keluarga…so mak aq mmg direct ckp kat B status dia anak angkat sume…jd si B ni pula dia suka mengadu dumba mulut dia pun suka buat cerita bebukan…ko bygkan si B ni dr kecik dia keletah bercakap x de pelat pon cm bebudak lain cm ade bnde lain dlm bdn dia..
Ni pula cerita dia masa dekat sekolah rendah…masa awl2 sekolah dia slalu buat perangai…antara perangai dia…dia suke paw2 kawan…bila kawan2 da x layan dia paw cikgu pula…cikgu sampai Kena ngadu kat ibu bapa aku..dia slalu ckp parents aq x kasi duit lah…masalahnya prnts aq kasi…bila cikgu kata nk jumpa parents aq dia kata parents aku bz, xde masa nk jumpa cikgu2 semua…padahal bole je kalau nk jumpa, sampai lepas sekolah cikgu yang kena cari parents aq masa nk ambil adik aku…time tu baru tahu semua benda sbb perangai si A dgn B ni jauh beza walaupun adik beradik…pastu dekat sekolah dia mcm x nk blaja langsung…ikut mood dia..suka hati dia je nk pergi berjalan mana2 spnjg sesi p&p…sampai pengetua tegur dia…dia mnjwb “kau ape sibuk hal aku?” Korg bygkn pernagai dia yg cmni smpi kaunselor pon mls nk lyn and dia suggest kat parents aq bawa si B ni pergi psychologist sbb dia ni mmg pelik dr kanak2 yg pernah kaumselor sekolah tu jumpa..
Si B ni juga kuat mencuri…mak aku ni ade buat bisnes so beg tgn tu sentiasa ade duit…dia slalu mencuri..skali dia ambil note RM50…mak aq kekadang perasan gk duit short..tpi mngkin ade pki duit x perasn..so mak aku diam kn la smpi cikgu call mak aq ckp dia bawa RM50…mengamuk gila mak aku…pastu semenjak haritu mak aku larang dia naik tingkat atas rumah ni…dia kena duduk bawah..tapi bila malam dia akan tidur dalam bilik mak aku…dia still buat lagi kerja tu…yg peliknya malam gelap dan dia tahu cmne nk curi dr beg tgn mak aku and curi nilai yang besar cm ade benda yg guide dia…kantoi lg skali mmg teruk mak aq mengamuk…duit aku pun dia pernah curi gk…dia ambil duit dari tabung aku senyap2…masa tu tabung aq penuh duit syiling…yg besar je dia ambil..yg 50 sen…geram gk aq masa tu…naik angin..
Kan mak aku denda dia kema duduk bawah kan?so rumah aku ni tv semua kat atas jd kt bwh tu mmg xde org sgt..korg nk tahu apa dia buat?selepas beberapa minggu kitorg cm ade bau masam tau dekat rumah…so kitorg fkir maybe ade stokin busuk ke ape..so kbtln time tu nk raya mak aq time tu outstation so dia pesan kat ayah aku..karpet kat rumah tu angkat g hntr cuci…korg tau x ape yg kitorg jmpe dekat bawah karpet? Kitorg jumpa tahi..korg bayangkan TAHI bkn satu spot tpi banyak gila…bukak laci yg ksomg ade tahi…dekat lngsir ade kesan dia lap tahi dia…time tu mmg menyumpah gila..setiap sisi karpet ade tahi…rupanya bau masam yg kitorg hidu tu dr tahi dia bawah karpet…tu tanda dia nak protes…sbb kena denda dgn mak aq…time tu mengucap la banyak2…korg bole fikir x wajarkah tindakan budak yg berusia 8 tahun cmni?mcm ade benda jahat kn yg pengaruh dia?
Ade gk time tu mak ayah aq pergi overseas…and abg2 dia dkt asrama…so adik2 aku ni mak aq hntr tggl dekat rumah jiran ngn kawan2 dia suh jaga..korg bygkan semua ckp kalau nk hntr jaga A diorg snggup…tp kalau B diorg x snggup…perangai si B ni mcm ade org tua dlm bdn dia jiran aq ckp…
Panjang pulak cerita aku…snanye banyak lagi pernagai pelik dia yang kalau aku cerita korg akan kata pelik dan mcm cerita ni cerita rekaan sbb adik aq tu skrg bru drjh 3…tp perangai dia haih…
Ok la lama2 mak aq da tak tertahan mak aq cuba bawa pergi berubat..ade la sorg tu…boleh kata handal…mak aq berubat x bawa pon adik aku..just bagitahu nama…org yg berubat tu mrh mak aq…dia kata kenapa ambil si B jd ank angkat? Si B ni pembawa bala dlm keluarga…dia siap gelakkan mak aku…tukang ubat tu dia siap boleh cerita dgn detail yg kami ambil dia kat hospital mana…mak ayah dia spe…ayah dia buat apa…mak dia pon…pdhl mak aku x cerita pon semua tu…
Tukang ubat tu kata dekat dalam bdn adik aku ada dua benda..satu nenek tua masa dia bru lahir mmg da ade…x tau la saka dr turun temurun ke…lagi satu jembalang…time tu kwsn rumah aq hujan lebat petir menyambung dia dtg…kita mana la nk perasan kan…so perangai dia yg pelik2 ni benda2 tu la yg ajar…tukang berubat tu ade la bg cara2 berubat tp bkn la dgn cara yg bukan2…dia siap kata kalau berubat x berubah, bawa adik aku jumpa dia…dia nak berbual dgn benda dlm bdn si B tu..tp selepas berubat tu nampak la perubahan skit…alhamdulillah…kepada sesiapa yg baca ni…doakan lah yang baik2…doa supaya adik aku si B ni jd seperti kanak2 normal yang bisa ye…thank you…yang mana kata nk kata cerita aku ni rekaan percaya lah ni semua dari kisah benar…yang aku alami sendiri..
– :)
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment